Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den första handen utsträckt

Det har aldrig funnits en tid för poesi, och det finns inga riktiga poeter. Här beskrivs en lång rad första och sista händelser. Kanske, tänker jag, kan jag skicka allt jag skrivit och sen göra slut. Du vet jag vill att du skriver om mig också. Du vet, och du biter mig i axeln.

Och vi dyker upp på de mest besvärliga platser; i flagnad färg, på insidan av flyttlådor och bakom ljudet av smällare. Försöker förklara oss själva i ett rum som ändrar form. Du pratar om att upplösas i en dröm och jag svarar med att fortsatt studera stjärnor i taket, skogsbrandens lågor sträcker sig mot trädtopparna. Närmare, rummet förändras igen, en klaustrofobisk cell i overkliga färger.

Hösten är speciell även där träden aldrig byter färg, en ödla springer fram mellan väskorna, fångar den med händerna. Plötsligt - vardagen flämtar igen, vulkanutbrotten finner oss i den outtalade gränsen mellan igår och imorgon som infaller idag.




Prosa av Cower At The Man
Läst 164 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-04-16 19:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Skickligt formad text.

Kämpendahl/Tidsljus/Cugel/Askanden/mmfl: Ditt problem är att du tror att du är smart, sen gör du bort dig igen och igen och igen. Varje gång någon skriver en kunnig men oinsmickrande kommentar tror du att det är samma person. Ditt omdöme är noll, ditt förtroendekonto på minus. Du kan inte skriva poesi. Lägg ner.
2024-04-24

    Kämpendahl VIP
Hydran återuppstånden.
Larz fly din väg.
2024-04-23

  lodjuret/seglare VIP
Vet träden i skogen om ens att de betraktas som varande en skog? Bibliotek kan vara full av böcker, liksom skogen full av bok...
2024-04-23

  Elaine.S VIP
Tyckte om att läsa den här för den kändes befriande fräsch. Den bjuder ut sina ord och inbjuder till att läsa och det finns många tilltalande meningar.
2024-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Cower At The Man
Cower At The Man