Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Den första handen utsträckt

Det har aldrig funnits en tid för poesi, och det finns inga riktiga poeter. Här beskrivs en lång rad första och sista händelser. Kanske, tänker jag, kan jag skicka allt jag skrivit och sen göra slut. Du vet jag vill att du skriver om mig också. Du vet, och du biter mig i axeln.

Och vi dyker upp på de mest besvärliga platser; i flagnad färg, på insidan av flyttlådor och bakom ljudet av smällare. Försöker förklara oss själva i ett rum som ändrar form. Du pratar om att upplösas i en dröm och jag svarar med att fortsatt studera stjärnor i taket, skogsbrandens lågor sträcker sig mot trädtopparna. Närmare, rummet förändras igen, en klaustrofobisk cell i overkliga färger.

Hösten är speciell även där träden aldrig byter färg, en ödla springer fram mellan väskorna, fångar den med händerna. Plötsligt - vardagen flämtar igen, vulkanutbrotten finner oss i den outtalade gränsen mellan igår och imorgon som infaller idag.
Prosa av Cower At The Man
Läst 198 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-04-16 19:47Bookmark and Share


    Kämpendahl VIP
Skickligt formad text? Hydran har talat. Vem är "ej medlem längre" måtro. Du har ju skrivit det om dig själv gosse! De två senaste kommentarerna du gjorde var inte kunniga. Du är narcissist med överskott på tid och bitterhet. Utan BankId kan troll som du förstöra. Du får ogilla mig och min poesi jag struntar i vad sidan största troll tycker. Jag tar tillbaka det jag sa till dig om att du var ansatt. Sök professionell hjälp är mitt råd nu.
2024-05-19

    ej medlem längre
Skickligt formad text.

Kämpendahl/Tidsljus/Cugel/Askanden/mmfl: Ditt problem är att du tror att du är smart, sen gör du bort dig igen och igen och igen. Varje gång någon skriver en kunnig men oinsmickrande kommentar tror du att det är samma person. Ditt omdöme är noll, ditt förtroendekonto på minus. Du kan inte skriva poesi. Lägg ner.
2024-04-24

    Kämpendahl VIP
Hydran återuppstånden.
Larz fly din väg.
2024-04-23

  lodjuret/seglare VIP
Vet träden i skogen om ens att de betraktas som varande en skog? Bibliotek kan vara full av böcker, liksom skogen full av bok...
2024-04-23

  Elaine.S VIP
Tyckte om att läsa den här för den kändes befriande fräsch. Den bjuder ut sina ord och inbjuder till att läsa och det finns många tilltalande meningar.
2024-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Cower At The Man
Cower At The Man