Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

A K B




"Om vår myndighet och våra arbetssätt kan ifrågasättas behöver vi förbättra oss. Det arbetet är redan påbörjat".

Ordet "om" är exempel på konditionalis som används för att spekulera om vad som skulle kunna hända, vad som skulle kunna ha hänt och för att uttrycka vad vi önskar ska hända.

Att först använda ett sånt ord och sedan säga att "arbetet redan är påbörjat", betyder att "om" redan är besannat, dvs subjektet vet att så är fallet...arbetssättet kan ifrågasättas.

A K B är gift med en komiker.

Jag undrar varför.

Alltså, nej jag undrar inte.


Finns det fler vänner till dig som anställts som allmänheten inte känner till?


"Inte vad jag vet".

Men du har en väldigt massa vänner här i Stockholm. Så vänder och vrider du på dig som en ål....kommer du att sitta kvar efter vad en juristexpert t o m kallat korruption ?

"Det tänker jag absolut".

"Det har ifrågasatts hur jag jobbar och hur vi jobbar på myndigheten. Det ska inte behöva hända. Jag tycker det är väldigt tråkigt".

Vad är tråkigt ? Ifrågasättandet eller hur du jobbar ?

Nu måste jag jobba.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Gunnar Hilén VIP
Läst 36 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-04-18 16:11



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
AKB i ett nötskal. Och några till likasinnade.
2024-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP