Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vårens antågande

tiden är kommen för livet att gå igen
håret har börjat växa på liket
årets gåshud i väntan på nya
stora vidunder till händelser
spröda växer ni upp mot vedermödan
sträcker sig upp hårt
björkens spöklika gestalt tar sig an miraklet
av att möta värmen med ungdomlig kärlek
och humlorna gör sig redo
att hitta varje möjlighet till överlevnad
är något så ömsint, innerligt
som en humlas första pollen?
klorofyllens fyllighet konkurrerar med luftens mättnad
allt som finns kvar att säga
är att våga äta förvandlingen och återuppstå
våga leva, fast du knappt vågar,
och kommer dö igen




Fri vers av flpfrd VIP
Läst 9 gånger
Publicerad 2024-04-29 17:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

flpfrd
flpfrd VIP