Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hemlig Kärlek


Hemlig Kärlek

Hemlig Kärlek
I tystnadens famn, en kärlek göms,
djupt i mitt bröst, där ingen vet.
En hemlighet jag bär, en låga som glöms,
för rädslan hindrar, min tunga stummet.

Jag älskar dig, viskar hjärtat mitt,
men orden fastnar, blygheten kvar.
Inget tyder på min inre splitt,
en kärlek dold, bakom låsta barr.

Som en berusad dikt, mina tankar svallar,
fantasier om dig, i drömmarnas land.
Men verkligheten gryr, och morgonljuset kallar,
och jag gömmer min kärlek, under en iskall hand.

Världens alla tidningar, de kan fråga mig,
men svaret de får, är en tystnadens mur.
Ditt namn jag bevarar, som en dyrbar vigg,
en hemlighet jag bär, tills mitt mod blir sur.

Långsamt men säkert, jag ska övervinna,
blygheten som hindrar, min längtans flod.
Om du inte kan bli min, en dag jag ska vinna,
och avslöja min kärlek, utan skam och mod.

Men tills den dagen kommer, jag skriver i natten,
en berusad dikt, full av längtans glöd.
Kanske en dag, du ser min kärlek i natten,
och hemligheten släpps, ur mitt tysta bröd
-----
den här dikten har jag behållit den ursprungliga kurdiska dikten som jag skrev för några år sedan. Därefter har jag skrivit en ny svensk version med inspiration från den kurdiska dikten, men med vissa ändringar och språkliga skönheter




Fri vers av shallaw
Läst 21 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-05-03 21:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

shallaw
shallaw