Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Arbete ger frihet

Du jobbar en tredjedel av din vakna tid för en arbetsgivare som blir snuskigt rik men inte ens närvarar på din begravning och om du dör sätts nån annan in så du offrar din hälsa och din fritid och bränner ut dig för din nemesis i en arbetsmiljö som rymmer förbättring och karensdagen är en bestraffning och när du VAB:ar dras 140(%) men Försäkringskassan ger dig bara 80(%) och som pensionär har du bara 60(%) för grottekvarnen kräver ju sitt. Varje arbetsdag förkortar ditt liv med åtta timmar som tas från ditt privatliv men du har noll koll och sparkar åt fel håll så ägna en spark åt en oligark istället.

Du får skuldkänslor för din vilotid och din primära prioritet är maximal profit, ditt välmående är baserat på hur du presterar och du negligerar en god fysik, då är kapitalism internaliserad för du är manipulerad av en rik pedofil som det är kriminaliserat att kritisera och det korrigeras av en tankepolis för denna dystopi är en totalitär regim inom vilken en individ är under bevakning, felinformering och indoktrinering av sin regering som kompromissar ens integritet, anonymitet och yttrandefrihet men du har noll koll och sparkar åt fel håll så ägna en spark åt en oligark istället.




Fri vers (Fri form) av sdugbsngal
Läst 18 gånger
Publicerad 2024-05-05 00:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sdugbsngal
sdugbsngal