Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur dör nyfikenheten?

Något jag inte riktigt förstår
är hur nyfiken dör.
Jag förstår att den gör det, men hur?
Vilket vapen är det vanligaste för att slakta det.
Slaktaren har kniv, gängen har karbin.
Vad använder livet för att döda din nyfikenhet?

Jag undrar om det är med kudden?
Som du så bekvämt lägger huvudet på.
När du väljer att lägga huvudet mot det mjuka tyget,
och den omsluter ditt håriga huvud.
Är det din hänförelse av bekvämligheten som sakta
kväver den?

När du sen sover, vad vaknar du upp till sen?
Nått nytt, obrukbart, trubbigt.




Fri vers av flpfrd VIP
Läst 22 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-05-07 16:01



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Underfundig skrivelse!
Som ger mig en slags
sensmoral:kudden
söver,och nässlan
den bränner?
;)
2024-05-07
  > Nästa text
< Föregående

flpfrd
flpfrd VIP