Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där jag vill vara

min avund får fäste när du med lätthet
beskriver det jag kämpar med att formulera
hur du med en handsvepning fångar
insiktsfullt och klokt hur livets paradoxer skakar sten till liv

hur du utan motstånd och hinder som i förbifarten bara…
medans jag rullar stenblock efter stenblock
från öppningen till grottan
där kopplingen mellan känsla och tanke gömt sig

där jag famlar och skrapar upp småsten
skärvor och fragment
lägger pussel i mörkret
eller försöker mig på en mosaik av de flis jag funnit

där en flämtande låga tänds och slocknar igen
innan jag hunnit få en överblick
där jag irrar ensam i mörkret och söker väg
söker samband, mening, klarhet

så ser jag ditt skapande och det hugger till
längtan river och skär våldsamt i bröstet
bultande, brinnande behov bubblar upp
låt mig få ingå, uppgå, spricka, brista - i, i, upp, ut

där vill jag vara
där vill jag vara
där vill jag vara




Fri vers av Karl den store VIP
Läst 30 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-05-16 09:49



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Din starka reaktion tyder på ett inlåst men ändå LIIIIIIIV.....Släpp fången loss, det är vår...ja t o m sommar.
2024-05-23

  SatansSon VIP
den här kräver eftertanke. bra.
2024-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Karl den store
Karl den store VIP