Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Personliga reflektioner kring Pride


Pride-tankar

Pridefestivalen.

KrimsKrams och folk av den bisexuella/homosexuella läggningen.

-Rofyllt och underbart.

Ni säger:

\"Vi vill bli accepterade som alla andra. Vi betyder lika mycket som er. Vi har samma rättigheter , vi har samma rätt att få finnas och vara vilka vi är. Vi vill inte bli klassade och tillhöra en egen grupp. Vi vill kunna vara här och nu. Och inte anses annorlunda\"

Jag tänker:

\"Varför ha en Festival då\"?

Ni säger:

\"För att vi vill kunna träffa andra av vår egna läggning , och visa fler att vi inte är annorlunda\"

Jag tänker:

\"Japp, det är väl den fördelen.\"

Jag tänker igen:

\"Först säger ni att ni inte vill anses vara mer annorlunda än alla andra. Och ni vill bli accepterade som vanliga människor..\"

Varför då vara med på en Festival som uppmärksammar den homosexuella läggningen? Att göra en pridefestival visar faktiskt att ni är annorlunda än alla andra, eftersom ni uppmärksammar det till något eget.

För annars hade vi väl lika bra kunnat ha en festival för oss hetero?


(Om ni nu anses vara som alla andra ?)








Övriga genrer av Lina S Magnusson
Läst 305 gånger
Publicerad 2006-08-22 23:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lina S Magnusson
Lina S Magnusson