Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Språk är hur kul som helst...


Vad fnissaR ni åt?

 

Ibland tyckeR jag det äR så himla svåRt med Svenska.

Som genus, en elleR ett?
Jag tRodde länge att det heteR,
en öga. Nej du, ögon äR pluRal.
Jo, jag vet, två ögon haR jag med!

 

Alltså, sex olika pluRal!
Som om inte det RäckeR;
då kommeR det nästa,
bestämd elleR obestämd?

 

FöR att inte tala om
dessa tRe extra bokstäveR,
"Ohh, ehh, uhh", å ä ö vettu.
Yep, in Swedish män have two pricks!

 

Sist höRni, vad äR det föR fel
med mina "RRR"?!?
Folk fnissaR ju jämt!

 

Asch, som jag bRukaR säga...
jag skiteR i det!

 

 

Ps. Min första fråga om Svenska ställdes till min f.d svåger som hämtade mej vid Landvetter, "Anders, what does fartkontroll mean?" Efter en stund, fylldes bilen med ett underbar skratt! ;-) Ds.

 




Övriga genrer av Jer
Läst 1030 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-08-24 14:22



Bookmark and Share


  Carlita
hihi så sött
2007-07-03

  eatinginside
Yeah kompis, fantastiskt! Klar favorit *myser*
2007-01-08

  Pitbullpudelns kärna
:-)

Ja, språken är roliga. Vi har ju "farthinder" i svenskan också.

Häromdagen såg jag en bil som hade en registreringsskylt med bokstäverna CUL som betyder röv på franska!
2007-01-06

    ej medlem längre
And I like youR humoR*
Du boRde publicera den häR
i alla tidiningaR!!!
2007-01-04

    ej medlem längre
UndeRbaRt Roligt JeR!!!!
I like this a lot!!!!!!
Som sagt, språket är intRessant!
Och inte helleR alltid sant tyväRR. . .
Men den här känns inifRån hela vägen!!!
2007-01-04

  Martin VIP
Hi hi,
språk är så kul som han hör det!

tack för den
2006-08-27

  Tove Meyer VIP
Hahahaha helt klockrent!
2006-08-26

  Tobias Hedlund
*skrattar både länge och väl*

Varmt Välkommen till poeter :)
2006-08-25

  Freya
Guud vilken glad text, och man har ju hört att svenska är krångligt, för att det är så mycket oregelbundet (Eller nått sånt..) Men det tänker man ju inte på när man pratar flytande svenska...
Och i skolan i dag så läste vi en berättesle om att det var någon som retade någon över dens svenska uttal, men det betyder ju att man kan MINST ett språk till.. och det är ju sant.. ;-)
Aja, nu ska jag sluta babbla.. x) Bra text i alla fall! :D
/Freya
2006-08-25

  vildvin
skrattat mycket gott.... tack!
2006-08-24

  * Ammi *
Tack för dagens trevliga läsning!
2006-08-24

  Jer
En felstavning för omstavning; kanske ett stycke om stavning?!? *ler*

(fixat! thanks Steve!)
2006-08-24

  Jessica Ebbesson
Kul och underhållande att ta del av dina grammatiska övningar med svenska språket :)
2006-08-24

    ej medlem längre
:) känns igen...
2006-08-24

  TiVa
*skrattar gott* Hysteriskt.. *skrattar än*
2006-08-24

  anneluca
Tssss *S*
2006-08-24

  Propella
*skrattar* Vansinnigt underhållande!
2006-08-24

    ej medlem längre
haha vilken humor.
2006-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Jer
Jer