Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nån som känner att beskrivningen passar in ? Jag var glad då jag skrev dne här, det kändes som poppoesi, tror jag skrev den i måndags:) datorjävelns strula, men ve den som ger sig :)


Någon med själ nog?

Där ute är det novembernatt och kallt
Min trånad och min längtan blir till en drog
Jag söker det, du söker det, vi söker det överallt
Och längtan efter en känsla som vi knappt kommer ihåg

Hon sa finns det någon med själ nog
Någon som inte glömt det genuina
Då man plågats i allt slit och allt knog
Nån som sett en bild av det själsliga och fina

Där ute är det en mörk novembernatt, ingen måne som ler
Ensamheten mördar mig, kom och rädda en själ
Där ute finns du, snälla kom i natt, snälla kom till mig, jag ber
För en natt till ensam, kan aldrig sluta väl

Hon sa finns det någon med själ nog
Eller måste jag söka någon annanstans
Någon som sett till att det själsliga inte dog
Någon som gav sig själva en chans

Det är natt och det spelar ingen roll hur klockan än går
För den här årstiden så tar natten aldrig någonsin slut
Det är mörkt och kallt där ute, jag är gärna ditt ljus om jag får
Kom till mig så kan vi kanske hjälpas åt att härda ut

Hon sa finns det någon med själ nog
Eller ska jag söka vidare på egen hand
Det ytliga och materialistiska förtog
Någon som har en själ som står i brand

Jag ställer dörren på glänt för dig
Du behöver inte knacka, bara att stiga på
Kom in du är efterlängtad, kom till mig
Vi kan överleva vintern tillsammans vi två

Hon sa finns det någon med själ nog
Eller söker jag på fel plats
Jag såg en själ i ögon som log
Och i djupet skymtade jag ett palats

Jag tror att vi delar samma längtan du och jag
Jag tror att vi båda är som folk är mest
Natten är evig, och dagen känns plötslig vag
Dela min natt, kom till mig, i mörkret är du min gäst

Hon sa finns det någon med själ nog
Någon som har själ så det räcker till
Själ nog för att väcka ljuvlig älskog
Någon som vill allt det som jag vill




Fri vers av PPQ
Läst 429 gånger
Publicerad 2004-11-10 21:58



Bookmark and Share


    Klonk

2004-11-10

  Rasmus Tegebjer
Du lyckas redan ibörjan av din text fånga läsaren och visar en av de djupaste känslorna som finns... den är otroligt djup oxå.. bra att du sätter upp den många kommer nog känna igen sig... men även få ett glädje rus... säker även många som kommer att fastna för det... tack för en fin text..
2004-11-10
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ