Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En sån omtanke i dagens stress.


Bryende människor


Jag hatar människor som frågar hur det är


Och sedan bara försvinner de innan jag förklarat.


Undrar om de visste
att jag skulle säga att jag var på väg att äta gräset.

De bara antar att allt är bra.
För jag står och andas,
då lever man,
och då är allt väl.
Alla Har Ansvar För Sitt Eget Liv.

Allaharansvarförsittegetliv,




Och jag har det jävligt bra, tack som frågar!




Övriga genrer av rockankan
Läst 981 gånger och applåderad av 1 personer
Utvald text
Publicerad 2006-09-05 00:00



Bookmark and Share


    crapcat
wow mycket känsla i en kort dikt
jag gillar
2007-06-02

  Karvo
Bra dikt om ett verkligt problem. Mest arg blir jag dock ibland på mig själv. Jag svarar alltid \"bra! bara fint\", även om jag just blivit överkörd av ett tåg (eller något strax under den storleksordningen).
2007-03-23

    fina
ja du det känner man igen....dom frågar...sen hinner man knappt ta ett andetag...förräns dom själva drar hela sitt eget liv....o i slutänden...undrar man....varför frågade dom....verkligen en text kan kände för...kram...
2006-09-05

  ordterroristen
Det här är verkligen en daglig företeelse som jag stör mig så ofantligt på. Bryende människa, vad är det här för en morgondag? Tack för din begåvning och att du gav dig ann att skriva ner det här irriterande händelse som dessutom ständigt upprepas.
Betyg: 4, men verkligen en bra dikt. Finns dock alltid plats för förbättring.
2006-09-05

    ej medlem längre
Kan hålla med dig i dikten
2006-09-05

    Yfemia
Kritik på "Bryende människor":

Jag är dessvärre ingen ängel när det gäller det du beskriver. Däremot har jag varit inne på påminnande tankebana. Rätt motsägelsefullt kanske men iallafall. Fast jag stör mig mest på att man ofta rapar samma "Jo tack! Bara bra" även när det inte alltid är så jätteroligt, kulikul!! Personligen tror jag många helst VILL att det ska vara bra förutom "de som antar det". Det låter ju rätt omtänksamt, visst! Men det känns mer som de vill de av egna egoistiska skäl "Jag orkar inte bry mig om den här människan"; Ja som du sa fast med undantaget från att "de antar"
Jag gillar det där med "att du tänkt berätta för dem om att du var på väg att äta gräs". Har det att göra med att bryta den "vardagliga konventionen?" (med att svara "jo tack! bra"). Nej jag behöver väl inte lägga till att jag intresserade mig lite extra för texten med anledning av att jag känner igen tankarna? :)
Det enda lilla jag hängde upp mig på var att det stod "dem" istället för "de" eller alternativt "dom". Annars gjorde du poängen bra!
2006-09-05
  > Nästa text
< Föregående

rockankan
rockankan