Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ytspänning



nu river svarta stormar
genom sekler av förlamning
och jag mäter natten
med rummet mellan tumme och pekfinger

(måttar vind med knytnäven)

som regnet
som åskan

mot trötta tankar

där inget orkar upprätthålla
skenet




Fri vers av Smultris
Läst 991 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2006-09-06 00:32



Bookmark and Share


  carl-alexander
Det här får bli favorit. Fantastisk inledning. Håller även med Alex om: "och jag mäter natten"...
2006-09-13

  Ezo
Jag älskar dessa rader:

"mot trötta tankar

där inget orkar upprätthålla
skenet"
2006-09-09

  K*
ja ! jag håller med Ola - man verkligen ser det framför sig.
du är grym Sagofröken !!
2006-09-09

  Ola Rydberg
suverän
man ser det framför sig
2006-09-06

  Neal VIP
Jättebra !
2006-09-06

    Cello
Vacker toning av en liten 'ynklig' själs tillvaro i turbulens;
eterisk i sin esteti ("måttar vind med knytnäven"..)
krafter väller fram genom slaget motstånd, i sköna ord..
Myckert vackert.
Flyter lätt för uppläsning,
lägger stilla ner sin läsare, i tankfullhet..
D
2006-09-06

  Mats L.
Så kan det vara smulan
2006-09-06

  Isla Estrecho
Hmm... jag har ju varit borta "hemifrån" poeter.se ett tag men sist jag var här så läste jag betydligt glättigare alster av Smultris.
Nu känner jag igen dina melankoliska tongångar som hade tiden stått still. Har den det?

"(måttar vind med knytnäven)"

Är det frustration jag läser av i texten? Du är ju som allom bekant mästarinnan av dessa dystra dunkla nattliga maror till texter och jag läser även denna med behållning.
2006-09-06

    Felicia_2
vacker, säger mkt med få ord.
2006-09-06

    Cronopio
Den här gillar jag. En orolig känsla, en förebådande känsla.

"och jag mäter natten
med rummet mellan tumme och pekfinger"

är mycket snitsigt!
2006-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Smultris
Smultris