Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon sa till mig ...



Allting blir bättre när
Muren faller

Jag träffade henne
I Greifswald
I den före detta svenska
Universitetsstaden
I hjärtat av
Mecklenburg / Vorpommern

Muren kommer att falla
Allting blir bättre
Bara muren faller
Sa hon till mig

Hon fick rätt
Muren föll

Men sedan
Vad hände med
Mecklenburg / Vorpommern

20 % arbetslöshet idag
15 % av befolkningen har tvingats
Flytta till västra Tyskland
De flesta är unga
Gamla blir kvar

Vad hände med tjejen
Jag träffade i Greifswald
I den före detta svenska
Universitetsstaden
I hjärtat av
Mecklenburg / Vorpommern

Hon tvingades flytta
Till Nordrhein-Westfalen
Där längtar hon efter
Sitt gamla Greifswald




Fri vers av Unto S
Läst 283 gånger
Publicerad 2006-09-19 15:17



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Lågmält vackert !
Ja vem vet hur det blir ?
När, hur, vad som gör allt så mycket bättre ?
2006-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Unto S
Unto S