Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mörkret

Jag trivs bäst i mörkret, dit skuggorna flyr
Där drömmar och tankar gömmer sig för allt som är utanför det
För i mörkret, min vän,
Ser ingen mig, ingen vet vem jag är
Bristerna försvinner med ljuset vid skymningen
Och hela natten är min
För i speglarna flyger mitt hår
Och jag har aldrig sett bättre ut än då
För under natten, i mörkret flyger jag fram
Likt en älva på en blommande äng
I mörkret hindrar ingen mig
För ingen vet vem jag är
För också jag tycks speciell i denna värld utan ljus
I denna värld där mitt namn är Ingen
Här finns ingen som skrattar, som hånar eller som hatar
Här finns ingen hat
Men här finns det heller inga stjärnor
Det jag saknar mest med denna värld
Är att det finns inget ljus om en framtid
Inget hopp, ingen tro
Inget alls
Bara en önskan om att solen
Än en gång ska falla i natten
Och att denna värld ska finnas till
Så att vi kan få dansa i den en enda gång till
Så att mitt hår får flyga
Och att jag får se bättre ut än någonsin tidigare
Där mitt leende är vitt och brett
Och hela natten är min
Där mitt namn är Ingen
För jag trivs alltid bäst i mörkret
Dit skuggorna flyr om natten.




Fri vers av Carin Ö
Läst 329 gånger
Publicerad 2006-09-21 17:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carin Ö
Carin Ö