Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Jag blir tokig. Ja jag är redan tokig."  Kuno Haglund sv. konstnär 1928-1989.


3 på det 4:de.

Förr hörde jag ofta dialogen: "Hur gammal är gossen?" "Han är 3 på det 4:de."

Vad i helskotta betydde detta?   Har aldrig begripit. Ett försök till dimmornas upplösande:

Antag att Pelle är född 1 Maj 1930.  1930 är hans första år på jorden, låt vara att han inte var med hela tiden.  Till och med 31 Dec är han 0 år på sitt första kalenderår. 1 Jan 1931 är han fortfarande 0 år men nu på sitt andra. 1 Maj 1931 blir han 1 år på sitt andra. 1 Jan 1932 blir han 1 år på sitt tredje. 1 Maj 1932 blir han 2 år på sitt tredje. 1 Jan 1933 blir han 2 år på sitt fjärde.  Så där håller det på.

Hänger Du med?  Nähä.  Nå det spelar ingen roll.  Ta ett par Alvedon och gå till sängs!

Natti natti!




Övriga genrer av Rune Thorsell
Läst 602 gånger
Publicerad 2006-09-22 22:31



Bookmark and Share


  Propella
*skrattar*

Det är så befriande att läsa din text, du har en härlig känsla för humor och jag håller med dig till fullo i ditt resonemang. Men även jag har nåt synapsfel i hjärnan så när det kommer till siffror har jag ingen koll alls.
2006-10-05

  Linen
Jag saknar vänster hjärnhalva och tappade bort mig så fort en siffra kom in i bilden... det är tur Rune, att det finns andra som kan hjälpa mig att fundera på sådana här saker!!!
2006-10-03

  Agnes
Hoppas Pelle själv lyckades hålla räkningen. SOv gott vännen! Agnes
2006-10-03

    Bodil Sandberg
Jag tycker det är synd om Pelle att han föddes överhuvudtaget...hehehehehehe...nääääääääääädå...han är säkert en juste batting....o visst kan man bli tokig av alla funderingar man har...som Kuno...men är man inte riktigt klok får man använda sitt förnuft...kram!!!!
2006-09-23

  K*
hahaha :)

ja , galet värre !! säkert är det många som funderat lite flyktigt kring detta , både en o två ggr !

men du ...första raden om Pelle får jag inte ihop .. men så är jag oxå blondin .. ;

"Antag att Pelle är född 1 Maj 1939. 1930 är hans första år på jorden"
ska det inte vara en nolla ist för en nia i "1939" ?
2006-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Rune Thorsell
Rune Thorsell