Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att flytta

Hon hade torkade rosor uppe på sin bokhylla.
Ska jag slänga dom?
Jag tyckte dom var fina, det såg som trevligt ut.
Och sen bar vi, lådor och kassar och tv apparat, och köksstolar, hyllor. Jag tänkte på dig, då och då. Och det kändes som skit.
Skorna, jävla skor, mina fotsulor kliade som som som om tusen vårtor hade ploppat upp under dom. Och hunden, löpande hunden, luktade varg, och droppade blod över allt. Jag klev i det. Sen fick jag skura golven. Skura blodfläckar. En låda var trasig i botten, allt ramlade ut. Penslar och färg, och flaskan med allrent som inte hade kork. Och så bar vi igen. Och körde med släp till nya lägenheten.
Torkade rosorna till soprummet. Förr brukade hon hoppa sönder blommor från sina pojkvänner när det tagit slut.




Övriga genrer av Anna Persson
Läst 288 gånger
Publicerad 2006-09-23 15:50



Bookmark and Share


    mellanmål
Oj. Jag har precis flyttat själv, men känner inte igen vare sig vårtor eller blommor. Däremot skärsår från kassar i händerna och tacksamhet till hjälpsamma själar. Tänk att det kan vara så olika...Avskalad, kal och naken text, väldigt direkt. Vardagsrealism?

Mm
2006-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Anna Persson