Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

min lever sitter på en parkbänk nånstans och dricker Rosita, vad jag vet


min lever har lämnat mig
på min hud
bara
ett ärr och
ett avskedsbrev

\'vi har haft bra och
dåliga tider men nu
räcker det,
försök inte att hitta mig\'

och det visade sig
att min lever
lämnat mig för min stolthet,
de rymde tillsammans
en natt
då jag
somnade i ett badkar
med fickorna fulla
av stulna
silverbestick
och handen full av
skärsår

och strax efteråt
tog min manlighet adjö
och sedan
min värdighet som
tog sitt liv
och hängde sig i en kammare
i mitt hjärta

sedan lämnade de alla det sjunkande
skeppet

en efter en

alla försvann
förutom
min kärlekstörst
och min
självdestruktivitet

mina vänner,
mina enda

och jag saknar min lever
som sitter på en parkbänk nånstans
och drömmer sig tillbaka
och dricker Rosita
för allt vad den är värd
och ja,
det är den verkligen värd




Fri vers av Robert W
Läst 901 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-10-02 11:16



Bookmark and Share


    Erika H
Och jag sitter här och dricker bubbelvatten och försöker förstå vad du skriver. Du vill säga något men jag får inte till det.
I din text ser jag dig väldigt naken och ärrad, längtansfull och ensam.
Jag gillar det här. Tycker om när allt inte står klart uttryckt utan väcker frågor och känslor.
Mycket snyggt skrivet!
erika
2006-10-02

  Stefan Ek
haha, halleluja broder, detta är sanslöst vackert!
2006-10-02

    ej medlem längre
Gillar denna...tänker dock på en 'vän' till mig som fått levercancer..
2006-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W