Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag vill ju bara viska om;



en by
med ljusbruna cykelstigar
med diken att
tuppa av svimma knulla i
maskrosor i håret

vid midsommar samlas
hela byn de dansar
runt stången
flickorna har klänning
killarna röker och
rebellerna kastar sten
på höns

alla känner
varandra ungdomar
vill upptäcka världen
lär sig svordomar i engelska låttexter
spottar snus på väggarna
ordnar rockkonserter
de äldre med
minnen från förr minnen som
de minns varje gång
det nynnas på evert taube





i en etta
med gråslitna väggar
ölburkar slitna gitarrer
överallt
trosor under soffan
texter på bordet trasig ringklocka
konsertbiljetter baksmällor på
balkongen ett askfat med cigaretter
fulla med åsikter fulla med attityder

varje fredagskväll
samlas undgomar
tjejer och killar i klungor vi älskar varandra
byter åsikter byter saliv
sjunger med i
låtar känner samhörighet





i ett hus
vitt som snö två systrar
pianospelande mirakel
det snöar
lycka
ikväll
det sprätter glöd det sprätter stygn
ihopsydd familj ingen förstår alla vill
kunna flyga

vid bryggan
en vit halsduk
runt kylda halsmandlar
kastar macka
på is kastar smörgås
vid frukostbordet





det går inte att
dränka sig på vintern det går inte att
frysa ihjäl på sommaren






Fri vers av livet
Läst 631 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-10-03 23:19



Bookmark and Share


  thyme
fan vad du är bra. alltså. jag är stum.
2007-09-23

    majbarn
*stum*
bara
du borde gifta dig med per nilsson
2006-11-02

    ej medlem längre
Vackert!
2006-10-10

  Paraply
åh, du skriver så underbart.
man kan aldrig sluta, det bara fortsätter.. allt det du skriver är väldigt målande, allting känns.
du skriver det som ingen annan skrivit förut.
2006-10-05

  Sofia i hatstaden
Det bästa du skrivit!Rätt ord blir vemod och allt flyter vackert....Fattar du?
Bokmärke!
Kram/S.r
2006-10-04

  verkligen
du skriver så bra
det är så skönt att läsa dina texter
för dom känns
och dom betyder något
älskar slutet

"det går inte att
dränka sig på vintern det går inte att
frysa ihjäl på sommaren"

det är så sannt
bra skrivet!
2006-10-04

  osynlig
första delen av dikten föll mig inte ritkigt i smaken, men fortfarande otroligt bra skriven.
Slutet däremot är underbart.
"vid bryggan
en vit halsduk
runt kylda halsmandlar
kastar macka
på is kastar smörgås
vid frukostbordet"
så fint!
2006-10-04

  prinscess VIP
du skriver bra
2006-10-03
  > Nästa text
< Föregående

livet
livet