Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tre delar är tre delar för mycket



tre


du skrattade tills du
grät och sen ville du inte
skratta mer; du räknade
bilarna som inte
stannade när du skrek stopp; du längtade efter att kunna så
mycket att du inte hade tid att lära dig
lära dig att se ner på mig
lära dig att skratta så mycket på dagarna att tänderna
ramlade ut lära dig att gråta på kvällarna för att du inte hade några tänder


två


när du var liten och barnen åt apelsiner åt du skalet; när
du diskade lekte alla i skummet och när du gömde dig så
kom ingen och letade och du blev
ett av många lik i garderoben och när du vågade titta ut genom
nyckelhålet stack någon en nyckel i ögat på dig


ett


när du föddes skrämde dom dig och du skrek tills du blev stum och
du har skrikit sen dess; när du inte förstod kärlek och ingen
ville lära dig delade du upp ditt liv i tre delar som
du kallade skratt vänskap och kärlek


noll


nerver av guld hjärta av stål 4-ever









Fri vers av livet
Läst 1095 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-07-08 19:11



Bookmark and Share


  aol
gillar språket
2010-09-08

    amorfati
jag gillar alla små scener, du har ett rikt fantasifullt språkbruk. jag förstår inte riktigt tanken med indelningen i tre, men jag stör mig inte heller jätemycket på den.
2007-08-01

  Amina
trøg på att kommentera men APPLÅD
2007-07-13

  Freya
hm. första är jättebra. sen tappar du mig.. för jag fattar ingenting. men det låter fint i alla fall.

( jag ska försöka komma ih¨g att läsa någon mer gång.. när jag kan koncentrera mig lite bättre )
2007-07-11

  osynlig
ibland vet jag inte på vilket sätt jag ska tyda dina texter, men varje gång jag gör det (på olika sätt) blir allting så känsloladdat.
denna texten är en av de bästa du skrivit tycker jag.
du har utvecklats så enormt mycket, även om jag har ett par riktigt favoriter bland dina gamla texter också (bl.a. \"vad händer med dem som inte skriker\")
Du är megaduktig Hanna!
2007-07-09

  fannen
Ärlig för jag inte riktigt grepp om den just nu. Det kan tyda på trötthet.
Jag ska spara den till senare.
2007-07-09
  > Nästa text
< Föregående

livet
livet