Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

men mest av allt


ungdomar dricker sig fulla och
att äta fläsk ger dig fläsk runt bältet allt
som glimmar är inte guld allt som är skratt är
inte lycka
den svaga länken i hela vårt spel är att
ingen jävel kan reglerna för
regelpappret slarvade din pappa bort för länge sedan samma
dag som ni köpte spelet

den svaga länken i vårt spel var nog inte du det
var jag med mitt
hopplösa drömmande och inget kontrakt blev skrivet
nästan-kärlekar är trycket över bröstkorgen nästan-
kärlekar känns mest men det som
gör allra ondast är att du
inte ens nästan blev en
nästan-kärlek

du sa att du skulle kunna döda för mig dö för mig
och du dog
för mig för dom för dig själv mest förmodligen
i badkaret när jag försökte skrubba våra synder rena
men du ville inte bli frälst
du dog i ditt smutsiga badvatten fullt med barn du mobbade när du var
sju fullt med tjejer vars hjärtan du krossade fullt med äckliga drömmar du hade när du var sexton drömmarna som drev ditt friska minne sinnessjukt

när jag och världen låg med varandra födde jag världen en dotter
en annan värld
inte för att göra dig svartsjuk men världen var
tusen gånger bättre i sängen än dig men
storleken har ju ingen betydelse
inte om man är stor

världen är full av klyschor och jag hatar att vara den som säger det till dig men
vi lever i en klyscha baby
världen är full av klyschor och det hjälper inte att vi alla tittar bort när vi ser någon vi inte
vill hälsa på
baby, världen är så full av skithögar som vill dig illa
jag vill skydda dig från allt ont från allt som gör dig ont
jag hatar att vara den som säger det till dig men hur mycket man än föraktar klyschorna skrattar åt dom så
i slutet av dagen vill vi allihopa leva i en hundraprocentig klyscha och
det min vän är en ännu större klyscha och hur brett du än särar på benen
kommer du aldrig få uppleva en

hur skitigt det än är på botten så kämpar vi oss ned för att få
tvingas stänga in gråten i en liten kista och svälja nyckeln tillsammans med
gråten i halsen
bara för att hamna på botten
endast för att få komma upp igen
och ändå kan jag inte låta bli att längta efter att få
vara lite olycklig över dig

men mest av allt
är jag livrädd för att mitt liv ska börja och
coola ord gör vägen lite bredare mest av allt
föraktar jag att nästan var det enda ordet vi lät
komma förbi våra läppar

baby
det spelar ingen roll
jag hatar att vara den som säger det till dig
det spelar ingen jävla roll alls

and it's fucking fabulous





Fri vers av livet
Läst 637 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-08-12 17:24



Bookmark and Share


  greajt
bra
2010-12-24

    crapcat
"nästan-kärlekar är trycket över bröstkorgen nästan-
kärlekar känns mest men det som
gör allra ondast är att du
inte ens nästan blev en
nästan-kärlek"

bra skrivet, gillar att texten har sånt flyt, man vill bara läsa vidare.
2009-08-13

    Pistence
träffade mitt i prick i mitt liv.
2009-08-12
  > Nästa text
< Föregående

livet
livet