Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nietzsche, god natt



Jag har slutat att tala
ändå talar det i mig
oupphörligt, frenetiskt
i huvudet och i munnen
obegripliga tungomål
på arkaiska dialekter

jag vill inte förstå
och behöver inte förstå

bara kasta mig
om halsen
på Nietzsches
pryglade häst
och sjunka ner
i ordlös natt
och dö bort
från mig själv
och alltings talan

som näckrosen
flyta stilla
i bedrägligt lugn
över vattenytan

eller som sfinxen
vila stilla
i upphöjt lugn
över seklerna

med hemligheten
begravd
under mig










Fri vers av Araminta
Läst 857 gånger och applåderad av 17 personer
Utvald text
Publicerad 2008-05-29 12:07



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
"bara kasta mig
om halsen
på Nietzsches
pryglade häst
och sjunka ner
i ordlös natt
och dö bort
från mig själv
och alltings talan"

wow, hänförd!
2008-11-10

  isidore
Nästan vackrare än Zarathustras sånger.
2008-06-15

  Larz Gustafsson VIP
\"I am standing in the sun...
I wish that I could be
a silent sphinx eternally...\" (Amanda Lear)

Ditt språk fängslar och fångar på ett hisnande behagligt och spännande sätt.
2008-06-10

  Lola
DU är Nietzsches hard on, my dear!
Kul att läsa dig igen. Du vet att jag älskar starka kvinnor.
2008-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Araminta
Araminta