Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Film noir



Minervas ugglor flyger
i mitt huvud igen
det är skymning
där inne
långt borta
från här

männen vandrar
in och ut i mitt liv

jag vandrar
genom städer

jag brinner fort
och allt är ett snabbt
och övergående rus

jag står vid sidan om
och betraktar allt
som ett eskalerande
händelseförlopp
i en förhöjd film noir

snart är allting över

meskalinet,
livet efter
trippen,
döden

till eftervärlden
lämnar jag kvar
det som var jag

min poesi

ett tomrum

som aldrig

kunde fyllas




















Fri vers av Araminta
Läst 946 gånger och applåderad av 33 personer
Utvald text
Publicerad 2008-08-20 17:30



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Den första strofen är så nära det som kan skrivas här, utan att bli patetiskt
sedan löper jag in i texten
joggar med andra strofen och promenerar in tredje

tappar andan i fjärde och lägger mig till vila hos den sjätte

Sedan är jag hemma med texten
2009-09-11

  Aisha VIP
...snyggt gjort...
vackert och avskalat...
klarhet....
gillar!
2009-09-11

  Yrre VIP
Verkligen bra!!
2009-09-11

  Maria Zena Viklund
vackert!
2008-11-10

  Carola Zettergren
SÅ SNYGGT!
2008-11-08

    Lazy Cat
jag vandrar
in och ut genom
olika städer

kunde uttryckas mindre krångligt genom att skriva

"jag vandrar genom städer"

olika i "olika städer" är en poetisk (ordval) tautologi då städer är olika så fort de är flera


vandra in och ut genom olika städer är verbtautologi på analogt sätt

då städer förutsätter att man överskrider deras gräns om man vandrar genom dem - "in och ut" är ett onödigt tillägg


bilden

"männen vandrar in och ut i mitt liv" är däremot inte tautologi då "mitt liv" är detsamma som ett hus och döljer ett konstant jag

däremot är konstruktionen

"jag vandrar in och ut genom olika städer" inte en bild utan ett i sig instabilt prosastycke - ett fragment som kan sägas beskriva en situation där det förment stabila, "husliga" jaget, visar sig ostadigt, vilket et inte skall vara.

LC
2008-08-31

  Sanchez VIP
jag tror att om jag skulle beskriva mig själv för eftervärlden så skulle jag nog säga att jag var summan av alla de saker som världen aldrig längre kan vara
2008-08-27

  Larz Gustafsson VIP
Jag älskar film noir. Speciellt franska.

Dikten doftar självdestruktivitet.
Men på ett snyggt sätt.
2008-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Araminta
Araminta