Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Horror vacui




Allting skriver och är litteratur
reklamen skriver, tidningarna skriver
bloggarna skriver, massmedierna skriver
hypertexten är i ett ständigt tickande, växande
rädslan för blankheten, det vita arket skrämmer
allting skyr tomheten och önskar överskyla den
med sjukdomens svarta bokstäver, horror vacui
och väven av den arabiska ornamentiken!

trådarna av guld räcker upp i taket
ögat kan inte se något annat
överflödet ska dränka skräcken
att världen är en tråkig långfilm
med konsten inklippt som reklam

sömnaden är själva skrivandet
och skrivandet hela sömnaden
hypergrafa störningar har ersatt
handens penna och rörelser
vem bryr sig om poeten
eller dikten som blir historia
redan imorgon och med detsamma

anteckningsblocket med dess ord
ligger kastade i elden
sönderbrända till aska utan fenix










Fri vers av Araminta
Läst 1199 gånger och applåderad av 16 personer
Utvald text
Publicerad 2007-11-06 02:04



Bookmark and Share


    Lazy Cat
storytelling aer det som skapar oss - vi aer historier som beraettas - utan dem finns vi ej. Vi straffas inte for gaerningar utan for det vi aer eller inte aer - men det skriver Foucault redan, och Adorno, och Bejamin Walter m fl... saa vafor skriva overhuvud
2007-11-24

    Trast
Har orden tagit över oss?
2007-11-07

  Pontus W.U
ja, ruskiga tanke! men så är det ibland. det är synd om människorna.... skönt och rappt skrivet!
2007-11-06

  Antropofagen
Malande malignt mediamonster.
2007-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Araminta
Araminta