Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Glaset av Sand, rinner obevekligt,


Mellan Natt och Gryning.



Han sitter där vid klippans kant
Tittande ner i Djupets brant

Tyget kring hans bleka barm
Smattrar i vindens charm

Han känner sig så trött
Så trött
Aldrig vila
Ingen ro

Knappt har han slutat
Innan han har börjat

Han sitter där vid klippans kant
Tittande ner i Djupets brant

Obemärkt kommer hon fram
Sträcker handen len

\"Vem är du, varför sitter du här,
varför är du så blek, varför är du så kall,
är du sjuk?\"

Hon andas kort
kort utan luft

\"Du ser sjuk ut. Och ganska smal...
min mamma säger...\"

Hon ska inte vara här
Vid Djupets brant

\"Kom lilla flicka, dags att fara hem.\"
\"Hmpf, jag är faktiskt fyllda fem\"

Han står där vid klippans kant
Tittande ner i Djupet brant

Tiden vänder glaset med sand
När han tar lien i sin hand

Han är gammal
Hon en ung blomma

Hon ska se dagen gry
Träffa mamma o\'ny.




Han är så trött








Fri vers av Micael Axelsson
Läst 589 gånger
Publicerad 2006-10-08 02:20



Bookmark and Share


    Erika H
Han är så trött
det gör ont i själen
och kroppen vill inte mer
men kraft har han ändå
att orka lite till
och lite till
tills han flyger fri
Vackert och vemodigt
erika
2006-10-25

    ej medlem längre
Outtröttligt! Varmt, en kamp mellan gott och ont, mellan nu och då, mellan här och där, en vild resa vid mjukhetens kant, härligt
2006-10-12

  prinscess VIP
den här gjorde en smula ont att läsa
ja ibland kan tiden kännas tröstsam
2006-10-08

  H. Karla
Den här har jag läst tidigare, men då tog jag mig inte tid att fundera så mycket över den. Nu fördes mina tankar obevekligt till dikten om ängeln och han på klippan, gammal men ung, är en ängel. Utsänd för att döda? Dödsängeln, som ska hämta flickan med sig hem. Men han vill inte, vill hellre hämta hem sig själv, kasta sig från stupet, kan något döda en ängel? Han skonar flickan, och vad han gör med sig själv...det behöver man inte få veta? Hela texten andas trötthet och obeveklig tid. Orden är målande, bilderna tydliga. En hel saga på minimal yta. Ja du...det var min tolkning. Är jag på rätt spår?
2006-10-08

  sockerspöket
Tiden är tröttsam..
2006-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson