Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hösten är en årstid som är missad av många nästintill förtalad, följ med här på en underbar vandring och bjud in hösten i ditt sinne.


hösten så vacker

Hösten, så vacker

Hösten hade kommit, ja,den var redan här
Bladen på träden skrek i olika rödgula färger
Buskarna vid vägen där hon gick bar på blåa bär
Luften kändes frisk och doftade rent, hon kände sig glad

Hon stannade en stund, tog ett djupt andetag
Den här dagen ville hon minnas, en vacker dag
Framför henne bred skogen ut sig i all sin prakt
Alla träd, alla ljud, alla dofter, gjorde henne svag

Hon hade alltid gillat hösten, den gav henne lugn
En deppig årstid sa många, det kunde hon inte förstå
Tänd några ljus, gå ut och njut av alla sprakande färger
Ta bilder i ditt minne, öppna alla dina sinnen

Gult, rött, grönt, brunt, ja färgerna var många
Det var ju inga deppiga färger, de var ju glada
Hon sparkade upp löven som låg i hennes väg
Inom henne fanns, en ren, glad och skön känsla

Nu ville hon skapa, hon ville måla, föreviga
Inspiration, det var vad hösten bar med sig
Tänk att så många människor missade allt detta
Hon ville dela med sig, lära, alla, att älska hösten.

Varje dag, i en hel vecka sken solen, och gjorde höstdagarna ännu vackrare
Det fick henne att njuta ännu mer och att älska varje dag, varje minut
När hösten lämnade över och gav vintern en chans, så var hon lycklig
Hela vintern så mindes hon de vackra färgerna som hösten skapat
Åh, vad hösten är vacker!

hellen-06




Fri vers av hellen
Läst 299 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-10-10 08:38



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Läser om hösten så här på våren och blir inspirerad. Det måste vara för att du nalkas naturens fenomen med sådan närhet, att vår, vinter höst inte spelar så stor roll. Du är där,-Nu. Och det känns.
2008-04-04

  Mauri
För en skogsmulle, så är detta en inspirerande o skön dikt
2008-02-28

  boen
Hösten är fin. Jag gillar verkligen Din dikt.
2007-09-14
  > Nästa text
< Föregående

hellen
hellen