Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett viktigt beslut skulle fattas, men det var så svårt, hon slöt sina ögon livet blev lättare då, dansen den kunde hon redan, stegen fanns redan där, det var bara att följa, lätt som en dans...


Sömnen bjöd på vals



Sömnen bjöd på vals
Inte stanna inte gå,
vilken väg skulle hon välja,
usch det var ju så svårt.

Tanken fanns där,
så stark och trygg,
men så fort hon fångade den,
så smet den bakom henens rygg.

Förvriden av ovisshet,
osäkerhet och rädsla,
vad kunde hon förmå.
Ge sig ut i livet,
darrig som lövet på sin gren,
i väntan på vinden
som skulle ta de rätta besluten,
enkelt, bara att följa med.

Tiden var som vackrast,
när sömnen bjöd på dans,
en vals i drömmarnas eviga förtrollade land.
Nästa dag fick komma och natten likaså,
senare skulle besluten fattas
men kanske nästa månad, kanske nästa år.

hellen




Fri vers av hellen
Läst 230 gånger
Publicerad 2006-10-10 13:23



Bookmark and Share


  Fredrik Stillesjö
Hej Hellen!

En dikt som en saga, där vi virvlar fram. Gillar verkligen ansatsen i dikten. Hälsar Fredrik
2006-10-10
  > Nästa text
< Föregående

hellen
hellen