Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kort novell?


nu var hon redo


Här hade hon nu stått i flera år
Dag ut och dag in
Samma gamla porslin
Samma tråkiga bänk
Samma tråkiga liv.

Hon var så trött på detta
Där satt han i deras soffa
Läste sin tidning
Åt sin mat
Rapade och lät

Vad hade han givit henne?
Vad hade han tillfört i hennes liv?
Hon tänkte hon försökte
Men nej, ingenting

Hon stängde av vattenkranen
Tog av sig förklädet
Hängde in kökshandduken
Och gick ut ur köket….

Först stod hon bara där
Tittade på honom
Nej, hon kände ingenting
Hade hon någonsin gjort det?

Hon öppnade munnen, sa orden
Vände sig om och gick in i sovrummet
Hämtade den färdigpackade väskan
Plånboken, pärmen med viktiga papper

Hon tog på sig finkappa
De nyinköpta stövlarna och handskarna
Hon tittade i spegeln, ja nu var det dags
Hon stängde dörren, utan att ens säga hej då

Det här skulle hon gjort för länge, länge sedan,
Men det var först nu hon var redo…..




Prosa (Novell) av hellen
Läst 238 gånger
Publicerad 2006-10-11 15:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

hellen
hellen