Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

drakar


hon knöt dina vrister
med
hennes bruna
blanka hår

höll dig kvar

som dina läkare gjort
med
sina recept


kärlekens profeter
stinker av ånger
av sprit
och svett,
rider sina drakar

poeterna har dragit ut i krig
mot sina
väderkvarnar,
vi ser dem på håll
de vi ville vara
en gång


och du min vän
med dina piller
din vodka
din övertygelse

går under
du går under
framför mig

inga ord som kan lindra det som sker
ett tangentbord
gör mig inte till
gud

du går under
framför mig

och jag upptäckte
en hemlig lucka
i mitt
hjärta
där musiken aldrig
nådde mig

där den aldrig
blev något den inte
varit
redan innan

men det finns ingen
frälsning
ingen nåd
i drakens ögon

hur mycket du än vill

så fortsätt
gå under

gå under


här är burkarna tomma
fulla av fimpar
och golvet
klibbigt
av magsafter

här hänger lakan
över fönstren

här är du hemma

här har du mitt pulver
min familj,
här har du min sprit
mina drömmar

allt här tillhör dig
min vän

allt här sätter krokar i din hud
får den att vidgas
stoppar
processen

lämnar droppar
av en
riktig människa
på min madrass

och vi romantiserade
allt

tills jag stannade
slutade

och du försvinner nu min vän
sjunker
likt en döende
solnedgång




Fri vers av Robert W
Läst 691 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2006-10-12 16:03



Bookmark and Share


  Marlene Anna Linnéa
det här är sann poesi. det här förankrar mig liksom i marken och låter mig slå rot för att kunna sträcka alla spröt av förståelse långt, långt åt alla håll samtidigt... men utan att jag konkret begriper.

men bara genom att du lyckas fånga upp min splittrade koncentration är du värd en eloge. för du skriver fascinerande, som att du vill berätta något väldigt viktigt och alla som känner att de förstod lärde sig något, även om det inte var samma sak.
2006-10-22

    Sarajevo
herrejävlar ja. imorn kväll ska jag glömma all romantiserad svärta och bara läsa dina grejer. din poesi blir varken svulstig eller intetsägande, som brukar vara fallet annars. och jag gillar det. skarpt
2006-10-22

    Erika H
Nu ruskar du om mig igen. Hårt och bryskt.
Draken sprutar ursinnigt sin eld mot dem som vill vara nära för när man är på väg ner mot sin egen undergång tar man ingen med sig frivilligt.
Så behåll din smärtsamma frustration. Vila i det som var. Och finn dig i att tillsammans inte är bättre än bredvid ibland.
Otroligt stark text.
Välskriven och fångande
erika
2006-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W