Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vilsen och skuldtyngd fanns jag vid hennes sida


Blodfyllda bägare

Du drack bägare efter bägare av blod
under hennes ömma hud
medan du vilade dina skuldtyngda händer
på hennes trofasta bröst

Du lät henne vältra sig i askan
av dina tärande lögner
och lovade henne dina vilsna drömmar

Du korsfäste hennes värld
vid foten av det svarta berget
och offrade hennes innersta
på de trolösas altare

men hon tog emot din smärta
och gav den en karta till sitt
hjärtas innersta kammare

Hon lät dig vandra
i sina orörda vildmarker
genom sin brinnande älskog
mot sina mest avlägsna utposter

Hon döpte dig i sina tårar
och skänkte dig en ocean

men du lät henne törsta
i din inre öken




Fri vers av Mackan
Läst 469 gånger
Publicerad 2006-10-26 23:24



Bookmark and Share


  Nilla E
Helt underbar.
"medan du vilade dina skuldtyngda händer
på hennes trofasta bröst"
Den meningen säger egentligen allt. Så jäkla bra!
2006-10-29

  Claudia_vampire
Väldigt väldigt vackert och välskrivet
2006-10-27

  Micael Axelsson
Välskrivet, med ett smärtsamt målande språk.
Väldigt fina ordformuleringar.

Efterlämnar något sorgset,
som om den beskrev en som gav och gav,
fast bara fick skit tillbaka för det.
2006-10-27

  sockerspöket
Mycket skickligt skrivet, man får en stakr känsla. Bokmärke :)
2006-10-27

  H. Karla
Uj, vad tragiskt, välskrivet och tyvärr realistiskt.
2006-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Mackan
Mackan