Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nattliga betraktningar strax innan en stulen dag


Revolutionärer, hur jävla lätt är det att ha växt upp med P4 och Svensktoppen

I natt
ligger vi med ryggen mot varandras skuggor
som så många nätter före oss
men våra hjärtans ljus har vidrört
samma himlabädd natt efter natt


testbildens alternativa tideräkning vandrar genom
ödets dimhöljda allé och
ännu en passerad dag flyter
genom mitt blod
medan det förvridna ordet
reproduceras i genetikens förgiftade aorta


med morgondagens första solstrålar dånande
precis bakom min brinnande hornhinna
skriver jag detta konvolut på Israeliternas stumma klagomur
för blinda ögon och Van Goghs adresserade öra

bakom ljusets imaginära illusion
idkar Cleopatra lesbisk älskog
med krälande reptiler
innanför Hatschepsuts brinnande tempel

och patriarkatets heliga skrift
läses upp för dövhetens oräkneliga lärjungar

älskling
jag vet aldrig vilka ord
jag ska välja
för att
rättfärdiga
för att duga
och orka motstå

och

älskling
dina ögon är den enda spegel
som någonsin gjort mig vacker
och jag har så lätt att förakta reflektionen

älskling
vad gör man när tillvarons grundpelare raserats och
den heliga flodens ström vänt riktning
och guds hand visar ett stort fuck off
när korsen brinner och den svarta ridån gått upp
över jaget och maskerna
och det undermedvetna självet utplånat överjagets tyranni

och hur förklarar man en text som den här
när livet är en enda kamp för värdighet
i era ögon och när jag bara vill
sluta mina missfärgade blå






Fri vers av Mackan
Läst 760 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-05-16 01:07



Bookmark and Share


  Starfish-Aura
Väldans vacker...

Fridens liljor
//mjao
2009-05-20

    inmeddiginålsögatkamel
vackert.
och rubriken,
jag gillade den.
2008-07-04

  Larz Gustafsson VIP
Jag kommer alltid att vara ovärdig i de flestas ögon. Det skiter jag i. Jag vägrar kämpa.
2008-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Mackan
Mackan