Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten skall egentligen vara centrerad men jag fick inte fram den effekten här. Hjulkänslan är den känsla men har i rumpan av hur busshjulen rör sig mot vägbanan när man sitter i en rullande buss.


Pendlarmorgon



Morgonbussuniversat
rusar genom
nattsvartlandskapet

Hjulkänslan vibrerar i
extrasovarnas
pendlarvana kroppar

Småpratssorlet blandas med
bussljudsbrus
till vaggviseffekt

Sakta
framträder svarttallarna
mot vått-i-våttblågråmelerad
gryningshimmel




Fri vers av desperado
Läst 304 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-10-26 23:26



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Och se vad jag hittade..när jag kikade in..en underbart stämningsfull dikt om den där morgonen på bussen!applåder!!
2008-10-10

    Louvisa
Så e de ju...
härligt med människor som inte särskriver
undrar hur många nyord du har bildat i denna dikt
"extrasovarna" gillar jag
2006-10-28
  > Nästa text
< Föregående

desperado
desperado