Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slösa mig

Jag ger henne en puss på kinden
Och hon säger
Promise we\'ll always
Be like this
Men jag vet inte
Vad som väntar
Ett år går så fort
När hon vänder sig om
Är det borta
Och människorna fåglarna
Flyger förbi
I ultrarapid
Och när jag sluter mina ögon
Ser jag himmelen
Utsugen på färg
Mörkbeslöjad
I staden ikväll
Livet går vidare
Du vet hur det kan vara
Och hennes hår
Flyter ut som akvarell
Smälter in i bakgrunden
Alla människor
Stannar och kastar
En blick åt mitt håll
Och hennes ögon
Är inte längre på mig
Orden slår mot trottoaren
Bussgatan
Ännu ett år
Var gick det?
Blev jag lyckligare?
Spelar det någon roll.
För när hennes fotsteg tystnat
Ekar tomheten
På gatorna
Och jag dansar hem
Förtränger hennes ord
We just can\'t go on
Living like this
När du inte är med mig




Fri vers av matrjosjka
Läst 434 gånger
Publicerad 2006-10-27 19:51



Bookmark and Share


    legolas
Eterisk, skör och graciös, jag bara
föll in in dikten, den har ett så underbart
tempo. Ett deliciöst poem - kreativ poesi.
2007-05-14

  vitsippebarn
Det här var ord som jag verkligen föll för.. det var behagligt skrivet
jättebra min älskling
2006-10-29

    Camillaa
Gillar att du har blandat svenska och engelska
ger som en extra kick :)
för övrigt riktigt bra flyt i texten!!
/ C *
2006-10-27
  > Nästa text
< Föregående

matrjosjka
matrjosjka