Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Utsattheten inför mörkrets krafter


Existentiellt inferno

Droppar av eld
faller från den flyende himlens
brinnande ögon

Klädd i svart
vilande på en bädd
av stelfrusna drömmar
ligger jag och stirrar upp
mot detta existentiella inferno

här under mörkrets stratosfär
i det kalla skenet från de brinnande korsen
står en abdikerad själslig härskare
och propagerar för sin mandatlösa, andliga politik

i ett korståg av besatta nätter
vandrar jag tillsammans
med sårade pilgrimer
mot en svart, likgiltig avgrund

i avgrunden mellan våra hjärtan
uppenbarar sig din utsträckta hand
som en brinnande bro
över ett ändlöst, blödande hav

fullständig alienation mellan själens dimensioner
och bakom mina svartnande ögon blottar existensen
sin bleka strupe för det
monstruösa intets eviga mörker.









Fri vers av Mackan
Läst 459 gånger
Publicerad 2006-10-29 18:24



Bookmark and Share


  sockerspöket
Spänningen är på topp, taktfasta och starka ord. Underbart skrivet!
2006-10-30

  H. Karla
Wow, vilken laddad text! Bilden är mycket tydlig. Jag ser ett stort åskväder, en natt, över en oändlig, platt yta. Personligt och lite skrämmande.
2006-10-30

  The Stargazer
Jag fastnade verkligen för ditt fantastiska språk och diktens märkiga atmosfär. Det är fängslande läsning från första raden till den sista.
2006-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Mackan
Mackan