Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som en bok

Livet är som en bok
för vissa är den tunnare
ibland kanske bara några blad
och kort lånetid

för en del är den tjock
och kanske svårläst i slutet
många längtar efter den dagen
den ska bli utläst

Boken kan vara en roman
kanske en novell
handlingen i en del böcker
visar ganska snart vart det bär hän
hur slutet kommer att bli
många böcker har ett oväntat slut
ett hastigt slut som man inte var beredd på

Pärmen kan vara hård
den kan vara mjuk
omslaget varierar

en del vårdar sin bok väl
andra kanske sliter ut sin
det finns de som fuskar
och slänger bort sin bok


Men gör inte det...

Tänk på att just din bok är värdefull




Fri vers av Gunilla Karlsson
Läst 952 gånger
Publicerad 2006-10-30 12:05



Bookmark and Share


  Araminta
världen som teater eller scen är också en gammal tänkvärd metafor...
2006-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla Karlsson
Gunilla Karlsson