Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några haiku-försök i klassisk stil


Haiku hösten 2006

Morgonens tystnad…
Häromdagen ropade
vildgässen från skyn.

Rodnande kastanj.
Dess skugga avtecknar sig
mot grannens gavel.

Milda solstrålar
i reflekterande fönster.
Katten spanar ut.

September sista
honung är burkad och klar.
Sommaren förbi.

Fågelsträcken drar
söderut över staden.
Blinkande stjärnor.

Nattflyn runt lyktan.
Flygplan på väg att landa
korsar höstmånen.

Aftonstjärnan tänd.
Igelkotten snusar vilt
i gatlyktans sken.

Sländor runt dammen.
Regnbågen skimrar dubbel
under djup tystnad.

Tätnande mörker.
Gamlingen korsar vägen
men missar bilen.

Färdiga frukter.
Hösten njuter av segerns
mognade sötma.


Långstjärtad koltrast
söker idogt efter mat.
Sista fjärilen?

En nässelfjäril
vidrörde rosens kronblad.
De föll till marken.

Morgontidningen
är blöt av allt regnande.
Nyhetens tårar.




Bunden vers (Haiku) av Algotezza VIP
Läst 569 gånger
Publicerad 2006-11-01 15:41



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Min favorit är Nattflyn runt lyktan! Men det finns ju en hel del smått o gott, och det är därför jag har bokmärkt!
2006-11-08

  AndersN
Jag är imponerad av kompostionen med en berättande takt som känns smaklig.
2006-11-01

    Camillaa
Gud så bra asså :=
/ C *
2006-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP