Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid busshållplatsen

Det står en tant bredvid mig
en sån där liten en
med fotriktiga vinterkängor,
tunnstrumpbyxor,
svarta tunna skinnhandskar,
grön yllekappa och hatt

Det går en tant förbi mig
tillbaka, vänder om och
tillbaka igen
stannar ser vaksamt förbi
mig, spanar

Det står en huttrande skakande
tant bredvid mig
knäna de skakar, händerna med,
näsan den droppar
och ögonen rinner

Hon klappar händerna,
masserar dem, stampar med fötterna
och spanar långt förbi mig


Jag är varm med
rosiga kinder
yllevantarna är ihoplindade
jackan är uppknäppt och
man kan skymta tröjjan

Vänder mig mot henne

Frågar lite förstiktigt
det självklara, fryser du

Du kan få värma dina händer
i mina säger jag

Hon sträcker dem tacksamt
mot mig utan att ta av
skinnhandskarna

Ett lyckligt leende
Oh... vilka händer du har



Jag blir varm i hela kroppen








Fri vers av Daniela
Läst 516 gånger
Publicerad 2006-11-05 17:35



Bookmark and Share


  Freeman
Du är varmblodigheten personifierad! =)
Att bara få möta en sån som dig, räcker säkert för att bli varm i hela kroppen! Man önskar att alla hade samma vackra hjärta! --<-<<@
2006-12-09

  Lasseman VIP
Åh tänk om alla var så medmännskliga, och varma om hjärtat. Bra.
2006-11-27

  Arowana
Det här är inte bara en solskenshistoria, det är också en kroppsvärmeshistoria.
2006-11-05

    3_miles_high
Den här gjorde mig verkligen glad.
2006-11-05

    Camillaa
Håller med smutsig :)
din text fick mig att verkligen le :)
/ C
2006-11-05

    Smutsig
Jätte vacker, verkligen.
Gör en helt varm & glad inombords. :)
2006-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Daniela
Daniela