Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där allt är gott....


Jag vill linda in dig

som en kokong

i silkestunna glitter trådar

där bara stjärneglans bilder

får finnas

inget annat


Låta världen få vänta

på dig en dag till

ditt älvhjärta

så sprött

och omtänksamt


Jag vill bygga en värld

bara åt dig

med fjärilar o blomster

så där som vi gjorde

när du fortfarnade bara var

ett litet himlabarn


Där allt gott


Minns du rosenbladens

väg i rummet då

tandfeén varit på besök

guldglitterspåren

efter hennes små fötter


Andra barn fick guldpengar

men du fick rosenblad

och glitterfantasier

som levde mer än för stunden


De berättades vida runt för folk

vid köksbordet och på bussen

mången person

har lett de mornar just

du levande gjort min

gåva till dig

mirakel och fantastiska saker


Jag vill linda in dig i en kokong

sluta dig i mitt hjärta

för beskydd

mot dem

som aldrig

fick se undren i rosenbladen


Jag vill väva dig en dräkt så

fantastisk att inget ont den

kan förstöra

så ditt mjuka hjärta

överlever

alla hårda betongbombsmänniskor


Jag vill linda in dig i en kokong

bara ett tag till

tills du blir starkare o

tuffare än alla de andra

så ingen kan sätta sig på dig


Jag vill linda in dig

som en kokong

i silksetunna glitter trådar

där bara stjärneglans bilder

får finnas

inget annat










Fri vers av Daniela
Läst 710 gånger
Publicerad 2007-01-11 08:52



Bookmark and Share


  Micael Axelsson
Jag blir varm i hjärtat för jag känner den rena kärleken som genomsyrar dikten igenom, och hur välmenande ärligt en moder vill beskydda sitt barn litet till så att det får chansen att växa litet till...

Beundrar de underbara mirakel och sagoäventyr som vävs in i dikten... det gör att den känns än mer personlig..
2007-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Daniela
Daniela