Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vodkavacker


det är skillnaden mellan oss två
jag kan inte
tänka mig någon annan

medan du
kan tänka dig hela världen


när vi skiljs åt
vid den bergsgrå stationen
och järnmaskens elektriska sprakande
tar dig

ifrån mig,

tar jag ut
dryckespengar ur automaten
min biljett
till att bli
vodkavacker

och den vita
minneslappen
kramar jag ihop i min hand

den bränner som en sol,
som solen som bor i ditt hjärta
mot
min handflata

och jag släpper den först

när min hjärna
suddat ut
mitt minne och min vokabulär

den här tisdagskvällen
då jag döper
min själ i
drinkarnas trygga vagga




Fri vers av Robert W
Läst 617 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-11-07 18:31



Bookmark and Share


  Stefan Ek
de första fem raderna är en bibel i sig och med fakta i handen känns det som att könskvotering vore en bra idé för att bespara mången man från den bittra och skadade världssyn som följer. :P
2006-11-07

    Camillaa
AH, titeln slår allt :)
gillar skarpt ;)
/ C
2006-11-07

  ciissi
den här gillar jag starkt.
speciellt titeln "vodkavacker" den är så sorglig på nåt sätt, men ändå fin.
2006-11-07

    Erika H
den här är så bra
härligt tonläge
precis så rätt
texten fängslar
tvingar mig att läsa vidare
mycket välskrivet
topp
erika
2006-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W