Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...


Du hånlog åt min illusion och kastade min konst i ett ändlöst hål av trolldomar.


Likt ett frö som kämpat under jorden
grodde elden inom mig
det glödde
sprakade
och brann
men älskade, du fanns ej där
och tog emot allt det
som min kropp skrek ut

Likt en groddknopp, som kämpat sig upp ur marken
krupit ihop för vinden
och sträckt sig efter värmen
fanns jag där
och försökte slita ner din vägg
stå emot dina starka ord
men ack vad bräcklig jag blev
Fingertopparna sved
trånade, längtade
och trevade
sträckte sig långt, långt
bortom himlarna
för att vidröra vid din hud
om så bara för en hundradelssekund

Likt fröet som blommade ut
och strålade i tusen färger
växte sig ankungen
till en vacker svan
och beundrades i allas ögon
men själv, låg jag kvar på botten
målade olyckliga tavlor
med akvareller och mina tårar

Som när hösten kom
och sög ut livet ur de starka kronbladen
stal du glöden från mitt hjärta

och rev i mig

med dina mäktigt våldsamma ögon

rev upp mig

tills jag förblödde



och kvar fanns bara en tom blick
ensamheten
kylan
ett ihåligt inre
och ett svartmålat hjärta
som en gång
tillhört dig

men jag kryper ihop
i mitt hörn
blundar hårt
och stänger ut
tränger bort
begraver
drömmen om livet
för att återigen

våga leva




Fri vers av Eldsjäl
Läst 501 gånger
Publicerad 2006-11-09 05:53



Bookmark and Share


  jimmy welleby
Snygga bilder och vackra formuleringar! Man undrar vem denna handjävul är som gjort dig så illa. Det finns en oskuldsfull ärlighet i dina beskrivningar som är väldigt tilltalande och instinktiva. Ska man var riktigt krass så kan jag tycka det är lite för mycket metaforer och beskrivningar ibland. Men bara riktigt krass:) Helheten är bra och det smärtfulla budskapet når tveklöst fram. Ditt avslut är väldigt fint och insiktsfullt....Hoppfullt. Tack för fin läsning/ Jimmy
2006-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Eldsjäl
Eldsjäl