Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stockholm city sover och änglarna bär kortkort


jag har fått i mig två flaskor
RedRock
och ingen i staden ser att jag har bomull
under mina ögonlock

jag vill inte hem igen
som den förlorade sonen

och de sminkade änglarna
bär kortkort
i november
och bilarna med riddarna
plockar upp blåögon
som smeker
sig till
gubbar på sedlar

och byggnaderna omkring
sträcker sina stålfingrar
upp mot en
medlöpande måne
som betraktar
slavarna på sergels torg byta påsar
med varandra
och ingen sjunger psalmer längre
från en kristen orgel,
ingen delar ut kaffe
till de hemlösa
ingen ser någon annan
vandra hem till snaran
eller ser hur
de övar sig på att se ut som alla andra




\'babyblue I love you\', säger jag
när tjejen knuffar mig
så jag tappar balansen
och skrattar
hela vägen ner för stentrappan

det växer taggtråd ur piketbilarna
och sirenerna målar drogade ansikten
på väg mot
tunnelbanan
men jag har skrapat upp mina knän
och stirrar för hårt
på en ung flicka som kliver in
i en svart saab

sedan står jag ensam kvar
och det rinner något från mitt ansikte
det kan vara
blod
eller tårar
från mina förgiftade
svullna ögon




Fri vers av Robert W
Läst 621 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-11-13 20:51



Bookmark and Share


  Ariane
ich du skriver helt underbart, så naket.
och sminkade änglar i kortkort är ju inte helt fel kanske? :D
*host*dålig kritik igen*host*
2006-11-15

  darque
Tycker om det lugna melankoliska tempot. Realismen piskar mig när jag läser och jag får ont.
Riktigt bra gjort.
2006-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W