Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På promenad

Nu är det dags att gå en sväng tänkte jag. Se var mina fötter bär min kropp.
Jag öppnade dörren och kände en kall vind mot min kind. Bäst att ta en halsduk också tänkte jag. Ut genom dörren bar det, men den en väldans fart. Jag visste inte att mina fötter längtat så mycket efter att visa min kropp världen.
Vi tog oss ut på vägen, min fötter och min kropp. Som två goda vänner gick vi där på vägen. Mina fötter berättade om sakerna vi såg för min kropp. Det var mycket intressant ska jag tala om. Kroppen fick höra om husen vi passerade, vem som bodde var och med vem. Vi gick förbi badet varpå fötterna talde om hur varmt vattnet kunde bli här om sommardagarna. Fötterna och kroppen kom överens om att så fort det blev badvänligt skulle vi ta oss en promenad hit igen.
Fötterna började nu frysa, så vi satte oss på en bänk och kroppen värmde fötterna. Man kanske skulle tagit raggsockor också? Fötterna klagade högt och vilt, så kroppen gick med på att gå hem. Men detta måste vi göra oftare sa kroppen till fötterna. Med raggsockor då, svarade fötterna.




Prosa (Novell) av Kickan
Läst 436 gånger
Publicerad 2006-11-13 20:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kickan
Kickan