Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snöänglar

Hon gick försiktigt fram över den snöklädda isen. Det var mörkt men solen började kämpa sig upp över kanten.
Flickan var endast klädd i ett nattlinne. Det var små rosa rosor på den. Hon gick på snön barfota och det var så kallt att hennes fötter blivit blå. Hennes kinder var röda och tårarna hade frusit till is på dem. Runt omkring henne stod snöbeklädda träd. Allt var så påtagligt vackert att ytterligare en tår rann längst hennes kind. Hon la sig ner i den orörda snön på isen och började göra en snöängel. Länge låg hon där och såg upp på stjärnorna i skyn.
Så hörde hon plötsligt en fiol, hon satte sig raskt upp. Hon tittade sig omkring men hon såg inte vem det var som spelade. Så tittade hon upp i skyn igen. Där såg hon det vackraste hon någonsin sett. Hon la sig på isen igen och snart var det fler än en ängel på isen. Den lilla flickan kände att hon inte längre frös, hon omgavs av värme coh musiken fyllde henne med lycka. Flickan log och fällde en tår till.




Prosa (Novell) av Kickan
Läst 559 gånger
Publicerad 2007-02-20 19:32



Bookmark and Share


  Juvlia
Vacker, sorgligt vacker
2007-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Kickan
Kickan