Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

göteborg city älskar dig när du slutligen brunnit ner


spårvagnen rasslar till
och du
föreställer dig den som en järnmask
vars delade dörrar
spyr ut inälvor
över den trasiga brunnsparken
och den blanka nordstan

väl ute på trottaren ser du
att någon
målat himlen purpur
och du
önskar du var troende
just nu
eftersom folk omkring dig gråter
på gatorna

och allt är så sorgligt
när du inser att du är förbrukad
att du är slut,
att alla som du älskat
redan bokat biljetterna bort
och lämnat sina avskedkyssar
på insidan
av dina ögonlock

du är dålig
en dålig människa;

du grät lyckotårar
när tsunamin sköljde bort barn
som gått i din skola
eftersom du
kände dig så levande då

och du stack hål på dina fingertoppar
med häftstift
för att ingen skulle kunna anklaga dig
för att inte skriva äkta poesi;
du är
dina bokstäver


paranoiaögonen i spegeln baby
de älskar dig

så skönt att se
de spruckna blodkärlen
som omsluter
iris

så skönt
att bli äntligen
bli älskad





Fri vers av Robert W
Läst 594 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-11-13 23:33



Bookmark and Share


    Erika H
med blödande fingrar skriver du poesi
som jag läser
som jag ser
dina bilder över människor som ramlar in och ut ur dörrar som inälvor
den ensamme kvar på öde gata när alla vinkar
och äntligen älskad
älskad utan krav

aj du är grym... slår hur hårt som helst
duckar men det funkar inte
träffad igen av dina ord... tätt, hårt, kallt skrivet
såå bra
otroligt
erika
2006-11-19

    ej medlem längre
Starkt och förtrollande, ett vackert språkbruk, tack för läsningen
2006-11-14

  epelkawka
jag fann tydligen nååågra ord, men dom räcker inte! <3
2006-11-13

  epelkawka
Fyhelvete vad bra denna var.
ÅH!
jag finner inga ord.

"och lämnat sina avskedkyssar
på insidan
av dina ögonlock"

UNDERBARTMAGISKTOTROLIGTFANTASTISKTENORMTVACKER!
2006-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W