Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om jag var någon annan


hon ligger vaken
vid min sida
henne hand över de glesa stråna
på mitt bröst

nu finns det inte så mycket kvar
bara månljuset
genom persiennerna,
som
målar mönster
på golvet

ingen skönhet
inga begär
bara hålet i min mage

ingen illusion
om förändringens hand i min

hade jag varit någon annan
hade jag rest mig upp
och hittat
mig själv på en bänk
ute i kylan

hade jag varit någon annan
hade jag tagit
de chanser jag mött,
då hade jag kysst de som inte var du
utan att blunda
och tänka på dig

kanske hade jag
druckit mindre,
gråtit mer
oh ja,
jag hade gråtit så mycket mer
om jag var någon annan

kanske hade jag skrivit poesi
om jag var någon annan

kanske hade jag
tecknat ord om
solnedgångar
och vaggande briser som viskar om kärlek

och lett när passerande
älskande
gav mig inspiration


jag hade frågat
om du älskar mig
utan att veta svaret,
och då hade jag varit lycklig


och du, hade jag
varit någon annan
hade jag aldrig älskat dig som jag gör nu

och jag hade inte legat här
med henne




Fri vers av Robert W
Läst 751 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-11-14 19:34



Bookmark and Share


  Yvonne Vigstrand
Dina starka känslouttryck träffar som spjut i hjärtat....det är en ren fröjd att läsa dina dikter......tur att du är du!!
Kram Yvonne
2007-01-05

  Marlene Anna Linnéa
väldigt...direkt in liksom.. språket som du använder är så okonstlad och ärligt, så det är väldigt lätt att ta in och göra till verklighet, till fantasier, till vad man vill i sitt huvud... hmm.. hoppas jag inte blir missförstådd.
2006-11-15

    ej medlem längre
Otroligt starkt, tack takc för läsningen
2006-11-14

    Mirs
Jag läser den om och om igen och den blir bara starkare och starkare. Känner in, känner igen och tror att jag förstår. Tack, ska spara den!!
2006-11-14

    Erika H
du skapar känslor
tankar
du sticker dolken i ryggen på mig
skickligt skrivet
starkt
härligt flyt
njuter
erika
2006-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W