Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

midsommarkransbarnens sista sång


jag kommer ihåg mig själv
midsommarkransens sprakande son

hur jag såg
tunnelbanornas dundrande
in i mörkret
och jag minns hur de lovade mig
hela världen
och flykten därifrån


jag var bara en pojke då barnen försvann
och hittades
slängda i diket utanför nya Konsum

och min fröken
tryckte om min axel då jag påstod
att de inte alls
var i himlen

att det inte fanns några änglar,

och i skogen ovanför
min mors lägenhet
strök det omkring fula gubbar

och igenklistrade porrtidningar
blommade
ur marken

vi lärde oss fort
vad som dolde sig
bakom varje vuxens
leende

och Bullen med Martin Timell
ljöd i bakgrunden

min farsa kom tillbaka från
behandlingshemmet
med två nya fåror
under sina ögon


tio år senare
var jag bara en man när jag stängde dörren
och såg bilen
falla ner i eld på motorvägen
utan mig

och min dåvarande flickvän
skakade som ett asplöv då hon höll om mig
och sa
att det kändes som om hon höll om
en död man

och jag höll henne intill mig
strök handen
över hennes bruna lockar

och tänkte på de barnen som försvann
och hittades i ett dike
utanför nya Konsum




Fri vers av Robert W
Läst 963 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2006-11-15 19:18



Bookmark and Share


    miråa
Änn en gång,så djävla ärligt!!!!nästan naket...beundrar
2007-03-27

    sunnanvind
Du fängslar med din text!
Bra skrivet!
2007-02-12

  Mmm
Känns som att man glömmer att andas när man läser...så bra!
2007-01-10

  edvin medvind
Riktigt obehaglig. Men bra, jävligt bra.
2006-12-30

    Erika H
det finns inga änglar
ingen som ser efter de små
finns det någon mening
vad växer i djupet av våra bröst
hur mycket kan vi ta in
innan vi känns döda för andra

vilken text... jag baxnar... du skriver naket, tömmer ut luften ur mina lungor... måste få andas
så jävla snyggt...
topp Robert
erika
2006-11-19

    ej medlem längre
Jag gillar "vi lärde oss fort vad som dolde sig bakom varje vuxens leende" Det är flera stycken som är riktigt bra!! Men får inte hela dikten att gå ihop, du börjar med en sak, fortsätter med en annan och slutar med en annan. Rubriken var lockande.. men går inte ihop med texten. Jag vet inte, fastnade inte lika mkt för denna som med alla dina andra :)
2006-11-17

    ej medlem längre
Underbart vackert, tack tack
2006-11-15

  Ariane
ha jag är iaf först här med lite meningslös kritik :D!
älskar ditt sätt att skriva robert, träffar på helt rätt ställen, eller kanske på fel ställen :3
2006-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W