Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett ställverk är en anordning där man omvandlar elektrisk kraft av hög spänning till el med låg spänning så att den enkelt kan spridas in i hus och glödlampor. Förmodligen är detta den första (och kanske sista) ställverksdikt som någonsin skrivits.


380 kV-ställverket i Hallsberg

Är det ljud från trumpeter och dragbasun
som man hör uti Hallsbergs storkommun
när man går som flanör?
Nej, den ton som man hör
låter mera som från en bordun.

Lägg ditt öra intill och din fantasi,
får du höra den finaste poesi
ifrån forsarnas brus
eller vindmöllans sus
eller kärnreaktionsenergi.

Men bli ej för intim där med kablar och spröt
för då händer det kanske att du får en stöt
medan kråkor och skator
från nån transformator
tar upp en koral när du tröt.




Fri vers av Cicero
Läst 691 gånger
Publicerad 2004-12-19 20:04



Bookmark and Share


  Agneta Bergman Fredrikson
att se ett annat ämnesval. Gillar Din dikt.
2004-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Cicero
Cicero