Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maja Magdalena Pyret Piggelin

Jag minns den som igår
dagen
då din mor kom hit till oss
helt enkelt flyttade in
bara så där

En onsdags eftermiddag
tror jag det var
eller .....var det lunch
ja så var det nog

Med möda tog hon sig upp
för trappen
vi var alla
förvånde
att bara sådär
flytta in
behövs det ingen inbjudan
månne tro...

Jag stod vid spisen
grytorna kokade, alla tre
hon kallade på mig
men jag var så upptagen
men hon gav sig inte
en gång till
men jag förstod inte språket
men ytterligare en gång till och nu
innerligare
och då förstod jag

Hastigt vred jag på alla knapparna
så att inget skulle brännas
sen följde jag hennes steg
hon förde mig upp till övervåningen

Hon la sig till rätta på ett gammalt lakan

Sen väntade vi.....


Hennes andningen blev tung och flämtande
kroppen jobbade
först kom en
sen en till
sen....

väntande.....

Timmarna gick
jag nästan somnade
sittandes,
strök hennes
kinder
försökte lugna

sen kom en till

Oh hon var så trött
jag fick hjälpa
så gott jag kunde
sen en till
nu orkade hon inte alls

Jag tog den lilla i mina händer
tog bort
hinnor och slem
torkade torr

Det var du

Du fick namnet Pyret
för du var så liten
och så namnet Piggelin
för du var så pigg
och så namnet Maja för så ska
katter heta sa min dotter
och så Magdalena
ja bara för att det skulle vara tjusigt
precis som du

Och så en dag
i din pigghet och
nyfikenhet
du trilla
tre våningar ut
genom fönstret
som ngn glömt stänga
sen
var du inte som
förut

Inga pigga piggelin ögon
längre
det blev skygga
ängsliga
infektionsrinnande
och doktorn han bara
skaka på huve´t


Bara i min dotterns famn
fann du lugnet o tryggheten
men
du blev inte bättre
som vi trodde
att du skulle bli

Och nu
den här veckan
har du fått somna in
nu ligger du
invirad i filten
med vackraste stenar runt dig
och ljuslyktan är tänd

bara för dig

Visst är det skönt att
veta att nu har du det bra
men saknaden är tung
fast det bara gått några dagar










Fri vers av Daniela
Läst 442 gånger
Publicerad 2006-11-24 23:03



Bookmark and Share


    eva m h
Vilken fin berättelse. Som en saga! Med ett sorgligt slut!
2006-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Daniela
Daniela