Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den osynliga

Det var i femman
du kom som ny
från Eskilstuna

Du hade en helt annan stil
än killarna i klassen
tuffare, kaxigare

I dina ögon kunde man alltid
se ett leende leka
ett skratt på väg
alltid

Och vi föll, handlöst
alla tjejerna
de blyga, töntiga
tuffa, populära
jag även de som annars
var osynliga
som jag

Du öppnade en
ny värld för oss
med snatteri och
skolk

Du var så modig i våra ögon
helt olik oss, orädd
alltid med ett skratt på väg

En morgon när vi kom till skolan
gick du fram till mig
och frågade chans
jag den osynliga
blev så paff
att jag trillade baklänges
in i dörren bakom
och stammande svarade ja...

Du såg även mig
jag syntes, fanns
den dagen gick även jag
hem med ett skratt på väg
hela tiden

Det gjorde inget att du
även var ihop med nästan alla
andra tjejer i klassen,

du hade sett mig.




Fri vers av Daniela
Läst 508 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-12-03 01:10



Bookmark and Share


  Freeman
Den osynliga får mig att minnas...för jag var precis som du, en "osynlig".
Så bra skrivet!
2006-12-03

    pladask
åh, så dubbelt det känns där i slutet. som när man inte vet om man ska skratta eller gråta; tycka synd om eller avunda. bra!
2006-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Daniela
Daniela