Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pappa

Jag ville att du pappa skulle se mej. Jag ville att du och jag skulle göra roliga saker tillsammans.

Jag ville inte bara se dej full och hotande mot din omgivning. Jag ville kunna vara stolt över dig, men det enda du gjorde var att nära din älskarinna, fru spirituosa.

Jag ville inte somna rädd på kvällen pappa. Jag ville inte vara tvungen att ljuga om vad som hände hemma. Hur ensam tror du inte jag kände mej när du och mamma bara bråkade.

Varför tog du aldrig hänsyn till mej? Varför stöttade du inte mej och sa att jag gjorde bra saker.Istället sa du att jag var lik dej, och vi skulle aldrig komma nånstans.
Det var mamma som hade läshuvud inte jag.

När jag var med och sjöng på nån konsert kom du aldrig och lyssnade.
Du skyllde på att du inte förstog sån musik jag sjöng.
Varför såg du mej aldrig pappa.Jag hade behövt det.

Jag ville att du skulle ge mej en anledning att vara stolt över vår familj.
Jag fick bara höra hur jag inte passade in med min konstiga smak. Klassisk musik och konst kan man väl inte tycka om, sa du till mej.Det är inte till för oss, sånt förstår vi inte.

Jag har hatat dej för din brist på uppmärksamhet mot mej.Nu vet jag inte vad jag känner!




Fri vers av mjuk
Läst 447 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-12-05 00:55



Bookmark and Share


    Mejja
kära du... så mycket dessa dina ord väcker. Så mycket sorg och så mycket ilska. Hade velat krama om den där tjejen och bara framhäva hur fantastisk hon är.
Men de finns dem som får \"liten\" att falla. Det finns dem som inte klarar ge. Det finns dem och vi måste finna oss själva på annat vis. Utan dem vid vår sida. Vet det är svårt. När mörkret sluter tätt.
2007-02-16

  K*
hej
jag vet precis vad detta handlar om
och även om inte stilen i skrift passar mig , alltså rent "poetiskt", så känns detta i hjärtat!
2006-12-05
  > Nästa text
< Föregående

mjuk
mjuk