Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
\"this isn\'t all I see oh no I see a darkness I see a darkness\" - bonnie \'prince\' billy


inget kan rädda oss nu, syster




när de hämtar mig
ska jag sjunga en sång
jag lärde mig
av dig

den du lämnade
bakom dig

när du tog steget
dit jag
aldrig vågade


*

så såg jag dig åter
min syster
du som äter av mig
bitar
jag inte kan nå själv


och jag skär loss
kött
från mina ofödda idéer
att mata mina drömmar med



mina tankars invånare
är dom
dina bröder
du ser varje dag

och jag slåss mot
mig själv igen



och
det som finns därunder
det svala
hudlandskapet
som beträr ditt aldrig sinande blod
kan inte rädda oss

hur hett det än brinner
flammar
bränner

din svarta olja
ditt blod


och det sägs att allt
går i cykler
börjar om
och tar nya steg

men inget är nytt
och du irrar

vet inte var du är,
ska ta vägen
och det är inte ens sorgligt

inte ens tragiskt
det bara är

och inget
nej, inget
kan rädda oss nu


och alla krig
du kämpar
alla förälskelser
som smyger sig på
och fäller ditt mod
din stolta karisma

och din glänsande hårman
antänds
likt
din kropp
ditt bombade irak

du bär
din själs kratrar
med en självklarhet
jag önskar
att jag besatt



och kanske stämmer det
att man
måste krypa
i någon annans smuts
innan man kan
ställa sig upp ännu en gång


och alla växter sen
kära du
sträcker sig upp mot sin gud
solen de tillber

likt människorna som faller på knä
och sträcker sina händer
upp mot ett oändligt universum
sina skrivna gudar
\'se mig\'
\'fräls mig\'
\'älska mig\'
men inget kan rädda oss nu
min vän
min syster


decenniebarnen innan oss
tog patent
på den förlorade generationen
och våra föräldrar
ville aldrig växa upp
de tog
allt som var vårt
och inget kan rädda oss nu


*

och alla handslag
du tog
och trodde det skulle stanna där,
alla dikter du skrev
och alla sånger du sjöng
finns kvar
någonstans inom mig

och jag
jag plockar fram dem ibland
när jag sitter ensam


ett mollackord
så vackert
att jag aldrig vill spela det igen

jag förtjänar det inte




och alla löften de gav dig
alla hopp
de skrev upp på svarta tavlan
alla bloss de tände
i kalla vinternätter
och i
din unga flicksjäl


allt försvinner
och inget min vän, min syster
nej inget

kan rädda oss nu








Fri vers av Robert W
Läst 538 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-03-06 22:27



Bookmark and Share


  aPorcupine
\"när de hämtar mig
ska jag sjunga en sång
jag lärde mig
av dig

den du lämnade
bakom dig

när du tog steget
dit jag
aldrig vågade\"
Det var verkligen bra och kunde ha varit en dikt alldeles själv.

Dikten som helhet var också väldigt bra! :)
2007-03-16

  Merrlina
vet vad jsag ska skriva Love it :-)
<3<3
men detta var bedårande:


likt människorna som faller på knä
och sträcker sina händer
upp mot ett oändligt universum
sina skrivna gudar
\'se mig\'
\'fräls mig\'
\'älska mig\'
men inget kan rädda oss nu
min vän
min syster

bokmärker :-)
2007-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W